Veiligheid in onze palenfabriek

In en rondom onze palenfabriek zijn de laatste tijd een aantal verbeteringen aangebracht om de veiligheid verder te verhogen. Zo kunnen we trots zijn op veilig fabriceren. Bekijk hieronder met welke projecten wij nu bezig zijn:  

Afzetting lasgedeelte
Het lasgedeelte van de fabriek is afgezet met een hek. Omdat er dagelijks veel lorries, heftrucks en andere vervoersmiddelen in- en uitrijden, is het belangrijk dat medewerkers niet direct kunnen oversteken. Zo worden de medewerkers zo beter beschermd.

Planbord
Dit bord vormt de basis van dagelijks overleg met teamleiders en eventueel werknemers over veiligheid, kwaliteit en kwantiteit.

Trappen bij de mallen
Er komen extra trappen die worden ingezet om medewerkers veilig het palenveld af te kunnen laten gaan.

Personenvervoer
In de kraan worden mankooien gehangen om personen te vervoeren, dit betekent dat de werknemers direct met de kraan meerijden.Wanneer er palen worden neergelegd, kunnen medewerkers nu aangelijnd op de palen stappen en de kettingen losmaken. Dit betekent veel minder kilometers voor de werknemers, werknemers hoeven niet meer de palen op te klimmen en een vergroting van de opslagruimte omdat er iets hoger mag worden gestapeld.

Opslag kopschotten
De kopschotten staan nu los aan de zijkanten. Deze worden nu opgeslagen in de hier voor bestemde rekken.

In de komende tijd zullen wij ons bezig houden met het realiseren van bovenstaande projecten. In de toekomst zullen wij ons verder blijven focussen op het verbeteren van de veiligheid op de werkvloer.

Stuur artikel door