Een mooie duurzame ontwikkeling in onze fabriek!

Wanneer onze palen ontkist worden harden ze buiten uit op het tasveld. Voorheen werden de palen op een lorrie geladen en met een trekker op diesel de fabriek uitgereden.
Maar dit is verleden tijd! Wij hebben geïnvesteerd in een elektrische trekker die -net als de variant op diesel- zo’n 150 ton aan gewicht naar buiten kan trekken.

Mens en omgeving

Waarom hebben wij gekozen voor deze aankoop? De huidige dieseltrekker stoot roet uit en dit is niet gezond voor onze collega’s in de fabriek. Daarnaast is de vervuiling van dieselmotoren een belasting voor het milieu. Wij vinden het belangrijk bij te dragen aan een groene werkomgeving en daarmee verduurzaming van onze fabriek.

Veiligheid

Een andere belangrijke factor betreft de veiligheid in de fabriek. Onze dieseltrekker heeft een stang van 5 meter die aan de lorrie bevestigd wordt. Dit betekent dat er een vrij lange rij ontstond die door de fabriek reed. Met deze elektrische (en kleinere) trekker kan de lorrie dichterbij worden aangehaakt waardoor er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Al met al heeft dit aankoopproces een halfjaar geduurd en zijn wij in oktober van dit jaar klaar om de trekker te gaan gebruiken. Naast deze aankoop zijn wij ons ook aan het oriënteren op een elektrische heftruck; hier later meer over!

Bekijk onze andere nieuwsberichten!

Stuur artikel door